Zonnepanelen reinigen

Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energiekosten. Voor een zo hoog mogelijk rendement van de zonnepanelen moeten deze zoveel mogelijk licht kunnen opvangen. Ondanks het feit dat het glas van zonnepanelen zelfreinigend is, zal zich na verloop van tijd toch vuil vastzetten door luchtverontreiniging, fijnstof, stuifmeel, zand, vogeluitwerpselen, bladeren enz. Hoe snel uw zonnepanelen vies worden, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie en opstelling van de panelen.

Periodiek onderhoud word geadviseerd
Regelmatige reiniging van de zonnepanelen verzekert u van de meest effectieve werking van de stroomopslag en een maximaal rendement. En het verlengt de duurzaamheid van uw zonnepanelen.

Osmosewater

Het schoonmaken van de zonnepanelen gebeurt met speciaal osmosewater. Osmosewater is puur water, zonder chemicaliën en mineralen, waardoor er geen kalk of andere aanslag op de zonnepanelen achterblijft. Uiteraard maakt ML Multi Services uitsluitend gebruik van materialen die de zonnepanelen niet beschadigen. Zo waarborgen wij optimaal functionerende zonnepanelen.
Wij beschikken over professionele gereedschappen en technieken en kunnen ook de plaatsen bereiken waar u zelf niet bij kunt komen. Het reinigen van zonnepanelen is een specialistische, risicovolle klus, die ML Multi Services graag voor u verzorgt.